Povedzme si pravdu, príprava tradičných holúbkov z kapusty, ryže a mäsa nie je časovo najprívetivejším receptom. Čo by ste však povedali na to, keby som pre vás mala skvelý zlepšovák? Pripravte si tieto jednoduché lenivé fit holúbky behom pár minút - pripravia sa za vás takmer celkom sami. Majú skvelé nutričné hodnoty a chuťovo sú vynikajúce!
Recept na lenivé fit holúbky je tu pre každého, komu sa nechce vystávať dlho v kuchyni. Mne dokonca chutili ešte viac, ako klasické holúbky naplnené v kapuste - mám pocit, že sa ich chute takto ešte lepšie prepojili. Oproti klasike sú navyše tieto fit holúbky aj bez vajec, čo ich robí vhodnými aj pre alergikov na vajíčka.
Mäso môžete použiť buď morčacie alebo hovädzie (prípadne mix oboch) - morčacie je diétnejšie, hovädzie má zase výraznejšiu chuť, preto nechám rozhodnutie na vás a vaše preferencie. Nutričné hodnoty sú vypočítané s použitím morčacieho mäsa.
Pred servírovaním môžeme holúbky poliať trochou gréckeho jogurtu, prípadne kyslou smotanou - krásne doplní ich chuť. Jedlo chutí najlepšie na druhý deň, po odstatí v chladničke, čo robí toto jedlo ideálnym, ak si chcete navariť zdravý obed na niekoľko dní dopredu.
Som teda zvedavá, čo na recept poviete. Verím, že si pochutíte :)
Ryžu zľahka osolíme a uvaríme ju v dvojnásobnom množstve vody do mäkka.
Vo veľkom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu.
Pridáme mleté mäso a chvíľu miešame.
Následne mäso zalejeme paradajkovým pyré, lúpanými paradajkami, okoreníme, osolíme, dobre ho ešte raz premiešame a dusíme ho pod pokrievkou po dobu 15 minút.
Zatiaľ si očistíme kapustu na nakrájame alebo nastrúhame ju na malé kúsky.
Po 15 minútach ju primiešame k mäsu a varíme ju 5-10 minút do zmäknutia.
Nakoniec do hrnca pridáme aj uvarenú ryžu a prelisované strúčiky cesnaku. Jedlo spolu varíme ešte 5 minút.