Kuracie stehná so špenátom a pórom v paradajkovej omáčke
Zdieľaj recept s priateľmi:
Šťavnaté fitness kuracie stehná so špenátom a pórom v paradajkovej omáčke s feta syrom chutia perfektne podávané s hnedou ryžou, kuskusom, celozrnnými cestovinami alebo pohánkou. Skvelý tip na fit obed alebo sýtu večeru s kuracím mäsom. Nízkosacharidové jedlo plné zeleniny a chutí, bohaté na bielkoviny, vitamíny a minerály. Variť sa dá zdravo a chutne zároveň, poďte sa o tom presvedčiť aj vďaka tomuto jednoduchému receptu.
Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete, obsahuje množstvo živín vrátane vlákniny, vápnika a železa. Rada striedam jeho konzumáciu v surovom, no tiež tepelne upravenom stave. A v tomto recepte si veru našiel svoje miesto a so zvyšnými surovinami sa krásne dopĺňa nielen nutrične, ale aj chuťovo.
Tento fitness recept s kuracím mäsom poteší každého svojimi krásnymi farbami aj vôňami. Podávať ho môžete naozaj s čímkoľvek, podľa vašich preferencií. Pripravte si na obed tieto kuracie stehná v paradajkovej omáčke - hotové ich budete mať za menej ako 30 minút a zachutia určite celej rodinke. Tak dobrú chuť!
V hlbokej panvici alebo vo woku rozohrejeme lyžicu kokosového oleja.
Do panvice pridáme narezané kuracie stehná (zbavené kostí a kože) a 2-3 minúty ich miešame, aby sa mäso uzavrelo z každej strany.
Následne do panvice pridáme paradajkový pretlak, približne 150ml vody, morskú soľ, očistený a nakrájaný pór a zmes za občasného miešania varíme po dobu 5 minút.
Do zmesi potom vmiešame umytý špenát, nakrájané cherry paradajky a horčicu.
Keď je špenát zmäknutý a mäso dostatočne tepelne upravené, panvicu odstavíme z tepla, zmes posypeme syrom feta a podávame.
Jedlo môžeme servírovať samostatne, prípadne s hnedou ryžou, kuskusom, celozrnnými cestovinami alebo pohánkou.