Kuracie prsia na horčici s cuketou, medvedím cesnakom a kuskusom
Zdieľaj recept s priateľmi:
Vynikajúce jedlo plné bielkovín, navyše jednoduché na prípravu. Kuracie prsia na horčici s cuketou sú skvelé aj pri diéte, keďže obsahujú málo tuku a kalórií. No nemajte strach, chuť tohto jedla je aj napriek tomu vynikajúca. Využijete v ňom aj sezónny medvedí cesnak.
Medvedí cesnak je na Slovensku pomerne známy – je to chutná liečivá bylina so špecifickou cesnakovou chuťou, ktorá pomáha ľuďom pri najrôznejších zdravotných ťažkostiach. Má perfektné prečisťovacie vlastnosti, pomôže aj pri žalúdočných či kožných problémoch, problémoch s vyskokým krvným tlakom, kŕčovými žilami aj bolesťami hlavy. Jeho listy majú anitbakteriálny, antioxidačný, protirakovinotvorný, protisklerotický a imunostimulačný účinok. Z medvedieho cesnaku je možné vytvoriť množstvo chutných a zdravých jedál, vrátane tohoto.
Tento fit recept na zdravý obed s kuracím mäsom a medvedím cesnakom budete mať hotový za pár minút a určite si ho obľúbite. Cuketa a horčica chutia skvelo a spolu s medvedím cesnakom a kuracím mäsom vytvárajú výživné jedlo, ktoré zasýti na dlhú dobu. Vďaka vysokému obsahu bielkovín je vhodné aj pre športovcov a všetkých tých, čo potrebujú zvýšený príjem bielkovín v strave, no sú unavení z klasického kuracieho mäsa s ryžou ;)
Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme ho, dochutíme cesnakovým korením a zakrytý ho varíme na miernom plameni zhruba 15 minút, kým nenasiakne všetku vodu.
Vo väčšom hrnci si na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia, zamiešame, ochutíme koreninami, horčicou a sójovou omáčkou a mäso prikryté dusíme zhruba 15 minút.
Následne mäso osolíme a pridáme k nemu aj najemno nastrúhanú cuketu a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak.
Zmes varíme odokrytú ešte 3-5 minút, dokým sa z nej neodparí takmer všetka voda.