Tiež milujete kuraciu kormu? Doma si ju viete pripraviť behom chvíľky a s úžasným výsledkom! Nachystajte si indické koreniny, 30 minút času a o chutný, exotický obed máte postarané. Kuracia korma je jedno z najobľúbenejších jedál v indických reštauráciách po celom svete. Je to jednoduché jedlo založené na kuracom mäse, ktoré sa uvádza do varu v pikantnej omáčke postavenej na jogurte alebo kokosovom mlieku a dochutené je exotickými koreninami. Kuracia korma je výborná voľba pre tých, ktorí majú radi jedlá s intenzívnymi chuťami a vôňami.
Recept na kuraciu kormu môže byť rôzny v závislosti od krajiny alebo regiónu, kde sa pripravuje. Napríklad v Severnej Indii sa korma pripravuje s cibuľou, cesnakom, jogurtom, mliekom a množstvom korenín, zatiaľ čo v Južnej Indii sa pridávajú do omáčky kokosové mlieko a koriandrová pasta. Kuracia korma sa zvyčajne podáva s ryžou alebo indickým chlebom naan. My ju budeme podávať s aromatickou ryžou SOS Basmati, ktorá je ako stvorená do indických jedál. Na zahustenie a zjemnenie omáčky použijeme biely grécky jogurt. Ak by ste použili klasický jogurt, je dosť pravdepodobné, že sa vám omáčka zrazí.
Okrem kuracieho mäsa môžete pripraviť kormu aj s jahňacím či hovädzím mäsom. Prajem vám dobrú chuť :)
V mixéri alebo sekáčiku rozmixujeme orechy so všetkými koreninami (okrem soli) a trochou vody (do 50 ml).
Potom orechovú zmes zmiešame v miske s jogurtom.
Do dressingu pridáme nadrobno nakrájané kuracie kúsky a dobre ich obalíme z každej strany.
Kura môžeme nechať marinovať aj cez noc, prípadne môžeme s mäsom ihneď pracovať.
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Potom pridáme kuracie mäso aj s marinádou a 2 minúty ho restujeme na silnejšom plameni.
Potom plameň stíšime a za častého miešania mäso varíme približne 15 minút. V prípade potreby ho môžeme podliať trochou vody, prípadne pridať viac gréckeho jogurtu.
Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a jedlo môžeme posypať klíčkami či čerstvým koriandrom.