Krémový ryžový čoko puding s tvarohom a čučoriedkami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Máte radi čokoládové pochúťky, v zdravom prevedení? V takom prípade určite neváhajte a poďte vyskúšať tento ryžový čoko puding s tvarohom a čučoriedkami. Je lahodne krémový, rýchly na prípravu a ideálny ako sladká desiata či raňajky, ktoré si viete pripraviť deň vopred.
Na prípravu krémových ryžových pudingov a ryžových dezertov je najideálnejšia stredozrnná ryža, ja v takom prípade najradšej používam ryžu classic od SOS. Okrem ryžových dezertov je ideálna aj na prípravu rizota. Výborne totiž absorbuje tekutinu a pritom sa nelepí.
Tvaroh tento ryžový čokoládový puding ovsieži a zároveň mu pridá hodnotnú dávku bielkovín. V prípade, že laktóza nie je vaším priateľom, tvaroh môžete z receptu vynechať a namiesto klasického mlieka použiť rastlinné mlieko - skvelé bude kokosové, mandľové, ovsené aj ryžové.
Ak teda obľubujete ryžu v mlieku a ryžové pudingy, poďte túto dobrotu vyskúšať.
cca 600 ml mlieka (klasické/kokosové/ovsené/ryžové/mandľové)
200 g čučoriedok
Postup
Ryžu prepláchneme, zalejeme v hrnci zvoleným druhom mlieka a varíme ju na miernom plameni približne 12 minút.
Po tom, čo ryža nasiakne väčšinu tekutiny, do nej pridáme sladidlo, kakao a varíme ju ešte 3 - 5 minút do zhustnutia. Ak je to potrebné, môžeme do nej pridať ešte trochu mlieka (podľa toho, aký hustý puding chcete mať).
Keď je ryža v mlieku hotová, vmiešame do nej tvaroh a čučoriedky.
Ryžový puding nadávkujeme do 4 dezertných misiek a môžeme ho podávať buď teplý, alebo po vychladnutí. Skladujeme ho v chladničke a spotrebujeme ideálne do 4 dní.