Pripravte si chutné, krémové karfiolové rizoto s kuracím mäsom a hráškom. Lahodne krémové je aj bez použitia mliečnych surovín, takže ak máte problém s intoleranciou, isto poďte tento jednoduchý recept vyskúšať.
Rizoto s karfiolom budete mať hotové, ani sa nenazdáte a tá chuť vás, verím, úplne očarí. Namiesto hrášku môžete v sezóne použiť aj zelenú špargľu. Karfiol rizoto po rozvarení pekne zahustí a spolu s ryžou vytvorí krémové jedlo, aj bez použitia syra či smotany. Odporúčam použiť druh ryže arborio, ktorý sa používa špeciálne na rizoto. Rizoto je naviac bohaté na bielkoviny a na jednu sýtu porciu obsahuje menej ako 600 kcal a 4 g tuku. Kto však chce, môže si ho pred serírovaním pokvapkať kvalitným olivovým olejom. Jedlo je bohaté aj na množstvo stopových prvkov.
To spojenie cesnaku, citróna, hrášku, chrumkavého zeleru a kuracieho mäsa ukryté v ryži je prosto vynikajúce. Vyskúšajte toto jednoduché karfiolové rizoto s kuracím mäsom.