Zdravá kakaová torta bez múky s tvarohovo-jahodovým krémom
Zdieľaj recept s priateľmi:
Zdravá kakaová torta bez múky s tvarohovo-jahodovým krémom, vhodná ako na všedný deň, tak aj na rôzne príležitosti. Torta je úplne bez múky, je sladená medom a navyše na jej zhotovenie potrebujete iba zopár bežných ingrediencií. Kakao v korpuse zaručí jej prenikavú, čokoládovú chuť. Tvaroh a grécky jogurt jej zase pridávajú na obsahu bielkovín. Túto tortu musíte skúsiť, určite vám zachutí.
Táto zdravá čokoládová torta je úplne jednoduchá na prípravu, hotovú ju budete mať dokonca už do 45 minút. A kto by neocenil takýto rýchly a chutný recept na zdravý dezert, však? Torta je dokonca nízkokalorická, vďaka čomu si ju môžete v primeranom množstve dopriať, aj keď ste práve v procese chudnutia do plaviek. Jednoduchý kakaový korpus bez lepku sa úžasne dopĺňa s krémovou náplňou z tvarohu a gréckeho jogurtu. Pre zachovanie najpriaznivejších nutričných hodnôt odporúčam použiť nízkotučný grécky jogurt. Odporúčam v recepte nepoužiť holandské kakao, pretože v takom prípade by mala torta príliš silnú až horkastú chuť, radšej použite prírodné, nealkalizované kakao. Na záver je torta doplnená o sladučké jahody, ktoré sa k tejto kombinácii chutí neskutočne hodia. Ak však preferujete iné ovocie, pokojne ho použite namiesto jahôd.
Zdravá kakaová torta bez múky s tvarohovým krémom a jahodami je skvelý recept aj v prípade, že chcete na sviatok potešiť akéhokoľvek celiatika. Nielen celiatik určite ocení, že si môže dopriať chutný a zároveň zdravý dezert bez múky.
Všetky ingrediencie na korpus si spolu poriadne zmiešame.
Vzniknuté cesto vylejeme do silikónovej alebo olejom vystriekanej tortovej formy (s priemerom zhruba 16cm). Ak chcete použiť väčšiu formu, budete musieť množstvo surovín zdvojnásobiť a piecť o niečo dlhšie.
Korpus pečieme 35 minút pri 180 stupňoch.
Medzičasom si v miske zmiešame tvaroh, grécky jogurt a med.
Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájané a očistené jahody.
Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, naplníme polovicou krému, prikryjeme druhou vrstvou korpusu a na záver polejeme zvyšným krémom.
Tortu uložíme na pár hodín do chladničky, aby krém zatuhol.