Z tekvice sa dá vytvoriť mnoho chutných a zdravých receptov od rôznych polievok, hlavných jedál až po koláče. V tomto recepte si ju ale pripravíme v podobe chutnej raňajkovej kaše. Táto zdravá tekvicová pšenová kaša predstavuje plnohodnotné raňajky plné živín a skvelých chutí.
Recepty na zdravé raňajky treba stále striedať, inak môžete ľahko vkĺznuť do stereotypu a pomaly zanevrieť na zdravú stravu. Ak ste "kašový typ" a obľubujete si na raňajky dopriať teplú kašu ktorá zahreje pri srdci, tento recept vám určite padne vhod a jednoducho si s ním ozvláštnite svoje rána. Ak náhodou nemáte doma pšeno, môžete si ju pripraviť aj z quinoy, ovsených vločiek, kuskusu alebo kukuričnej krupice. Pšeno je dobré pred varím prepláchnuť v studenej vode, inak môže mať horkú chuť. Tekvica navyše obsahuje množstvo vlákniny, takže pomôže naštartovať váš metabolizmus hneď zrána.
Máte doma tekvicu či tekvicové pyré a neviete, čo s nimi? Potom je tu táto chutná a jednoduchá tekvicová kaša s pšenom práve pre vás. Kaša sa vďaka použitiu tekvice hodí najmä do jesenných mesiacov. Verím, že si spojenie tekvice, medu, orieškov a perníkového korenia v tejto chutnej kaši instantne zamilujete.