Jeseň je nenávratne tu a s ňou prichádzajú aj nové plodiny, ktoré sa dostávajú do svojej sezóny. Mne sa s jeseňou spájajú (okrem tekvice) jednoznačne jablká, ktoré sú v tomto ročnom období najvoňavejšie, najsladšie a plné vitamínov. Využívať sezónne potraviny z domácich zdrojov je ideálny prístup k zdravej a vyváženej strave. V našich končinách o dobré jablká nie je núdza a takýto jednoduchý a zdravý jablkový koláč by rozhodne nemal chýbať ani vo vašej domácnosti :)
Ak sa vám v kuchyni povaľujú kilá čerstvých jabĺk a hľadáte novú inšpiráciu na ich spracovanie, rozhodne vyskúšajte tento jednoduchý recept na hrnčekový jablkový koláč. Keďže mi ešte stále ostalo aj pomerne veľa domáceho medu, rozhodla som sa nečakať na vianočné pečenie fit medovníčkov a použiť ho na osladenie tohto voňavého jablkového koláča. Kombinácia medu, jabĺk a škorice rozvonia celý byt a zahreje počas prvých jesenných dní brucho aj dušu.
Ako prílohu som zvolila dusené jabĺčka s kúskom vody, škorice a lyžičkou medu. No mňam! Koláč môžete podávať napríklad aj s kokosovou šľahačkou alebo arašidovým, či iným orechovým maslom podľa vlastnej chuti. Vyskúšajte túto výbornú jablkovú bombu plnú vitamínov - chutí fantasticky!
1 hrnček používaný v receptoch má objem 250 ml
Ingrediencie
1 a ¾ hrnčeka celozrnnej hladkej špaldovej múky (odporúčam túto)