Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej čínskej reštaurácii u nás. Pozostáva z chutnej kombinácie tofu, zeleniny, rôznych druhov húb, klíčkov, sójovej omáčky a zahustené je škrobom. Skúste toto jedlo z čínskej kuchyne plné chutí, ktoré budete mať hotové do pol hodiny.
Klíčky môžete použiť čerstvé, vďaka čomu jedlu pridáte na chrumkavosti. Ak neviete zohnať čerstvé klíčky, pokojne použite tie zo skla (tie som našla v supermarkete v kútiku s ázijskými potravinami). Ak by ste chceli, môžete si do jedla pridať aj za lyžicu trstinového cukru, vďaka čomu si vykúzlite ešte autentickejšiu chuť tohto jedla a bude chutiť úplne ako z reštaurácie. Pre vytvorenie vegetariánskej a vegánskej verzie si môžete kurací vývar zameniť za zeleninový.
Toto tofu na čínsky spôsob, nazývané aj ako pôstne budhistické jedlo som podávala spolu s ryžou SOS Classic. Do čínskej kuchyne je vhodná vďaka svojej neutrálnej chuti.
Poďte si vychutnať toto tofu na čínsky spôsob. Prajem vám dobrú chuť :)
Potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).
Vo woku alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a odmočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania.
Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame.
Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút.
Napokon do neho vmiešame klíčky, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou.