Tieto chutné jarné závitky s ovocím môžu byť skvelými raňajkami, predjedlom alebo zdravým a osviežujúcim dezertom počas leta a letných grilovačiek či piknikov. Sú jednoduché na prípravu, obsahujú množstvo vitamínov a minimum tuku.
Existuje niekoľko druhov jarných roliek, tieto sú nazývané Vietnamské, pretože sa nevyprážajú, konzumujú sa čerstvé. Nečakajú vás tak žiadne komplikované prípravy. Klasicky sa pripravujú na slano, no toto je malá, zaujímavá obmena v sladkej podobe. Ryžový papier drží ovocie krásne pokope a má neutrálnu chuť. Závitky odporúčam servírovať s touto perfektnou škoricovo-jogurtovou omáčkou. A samozrejme, tieto malé, farebné dobroty si môžete pripraviť aj s iným ovocím, podľa vašich preferencií - perfektné by bolo aj mango, kiwi, pomaranč alebo natenko nakrájané jablká.
Čo je to vlastne ten ryžový papier?
Ryžový papier sa vyrába z ryžovej múky a teda neobsahuje lepok. Je veľmi krehký, neovplyvňuje chuť jedla a pri konzumácii sa rozplýva na jazyku. Používa sa pri príprave rôznych jedál, sushi, závitkov a tiež v dezertoch. Nájdete ho vo väčších supermarketoch, ázijských potravinách alebo v obchodoch so zdravou výživou.