Výborné, vláčne, nízkokalorické proteínové tyčinky pripomínajúce cheesecake, s nízkym obsahom sacharidov. Nájdete v nich ukryté šťavnaté kúsky jabĺk a jemnú škoricovú chuť. Sú nadýchané ako obláčik a veľmi jednoduché na prípravu, zaisto si ich zamilujete.
Tieto chutné fit proteínové tyčinky sú bez múky a bez cukru, neobsahujú ani žiaden pridaný olej, čím si udržiavajú nízky obsah tuku a kalórií. 1 z 5 tyčiniek obsahuje iba 102 kcal, 7 g sacharidov a 11 g bielkovín. Nie je do nich potrebné pridávať žiaden cukor, pretože sú dostatočne sladké vďaka proteínu a jablkám. Do týchto tyčiniek najradšej používam vanilkový proteín, sladený stéviou, no pokojne môžete zaexperimentovať a použiť váš obľúbený proteín.
Zabaľte si tieto low carb proteínové cheesecake tyčinky s jablkami so sebou na dlhé cesty, do školy, práce alebo do posilňovne. Tyčinky vás** dobre zasýtia** a telu dodajú potrebnú dávku bielkovín, pričom si na nich aj dobre pochutíte. Na ich prípravu budete potrebovať iba 5 surovín - vajcia, jogurt, proteínový prášok, jablko a škoricu.
*Pri pečení je vhodnejšie používať proteínový koncentrát, alebo mix koncentrát+izolát, pretože výsledné produkty upečené s proteínovým izolátom sú príliš suché.
Jablká si nakrájame na malé kocky a opečieme ich na suchej panvici spolu so štipkou škorice (zhruba 3 minúty).
V miske si spolu poriadne zmiešame jogurt, vajcia a proteínový prášok. Ak nepoužívate sladený proteínový prášok, pridajte do cesta kúsok stévie podľa chuti.
Do cesta primiešame opečené jablká a vylejeme ho do formy na chlieb (prípadne inej) vystlatej papierom na pečenie. Ak používate silikónovú formu, nemusíte použiť papier na pečenie.
Cesto pečieme 40 minút pri 180 stupňoch.
Po dopečení necháme cesto vychladnúť, následne ho vyberieme z formy a nakrájame na tyčinky.