Fit Recepty
Sleduj ma
Hráškové špagety s kuracím mäsom v bryndzovej omáčke

Hráškové špagety s kuracím mäsom v bryndzovej omáčke

Recept s cestovinami zo šošovice sme tu mali nedávno, tentokrát som testovala špagety z hrášku. Výsledok testovania dopadol famózne a recept na tieto zdravé hráškové špagety s kuracím mäsom v bryndzovej omáčke u nás doma zožal veľký úspech. Vyskúšate ich? :)

Namiesto klasických pšeničných špagiet som v recepte použila hráškové špagety od zn. Sam Mills. Ak ste ešte hráškové cestoviny, v tomto prípade špagety neskúšali, pokúsim sa vám ich v skratke priblížiť. Hráškové cestoviny sú vyrobené zo 100% múky zo zeleného hrášku. Obsahujú až 22% bielkovín a podstatne viac mikronutrientov ako klasické cestoviny. Varia sa kratšie (6-8 minút). Čo je veľké plus, vhodné sú aj pre celiatikov, keďže neobsahujú žiaden lepok. V podstate si teda takto vychutnáte strukoviny v hravej a chutnej forme cestovín - skvelý spôsob, ako si osviežiť zdravý jedálniček, čo poviete?

Bryndzová omáčka na cestoviny pozostáva iba z dvoch hlavných surovín - mlieka a bryndze. V prípade, že by ste ale chceli dosiahnuť hustejšiu konzistenciu, pokojne pridajte buď viac bryndze, alebo aj za hrsť strúhanej mozzarelly.

Ak recept vyskúšate, určite sa mi v komentároch pochváľte so svojím výtvorom, alebo ma rovno označte na Instagrame. Budem sa tešiť!

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g hráškových cestovín (špagety) (odporúčam tieto)
  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 ČL oleja
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Na omáčku:
  • 250 ml mlieka (polotučného)
  • 150 g bryndze
  • strúhaná mozzarella (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hrnci si necháme zovrieť vodu, ktorú zľahka osolíme.
  2. Následne do nej vložíme hráškové cestoviny a varíme ich domäkka 6-8 minút. Potom ich precedíme a zľahka prepláchneme studenou vodou.
  3. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky.
  4. Vo veľkej panvici (napr. vo woku) si rozohrejeme lyžičku oleja a pridáme nakrájané mäso.
  5. 5 minút ho miešame aby sa zatiahlo a následne ho za občasného miešania opekáme ešte približne 8 minút.
  6. Potom ho okoreníme, osolíme a pridáme prelisované strúčiky cesnaku. 2 minúty ho ešte miešame a odstavíme z ohňa.
  7. V menšom hrnci necháme zovrieť mlieko.
  8. Potom k nemu pridáme nadrobenú bryndzu a necháme ju roztopiť sa, pričom omáčku občasne zamiešame.
  9. Ak by ste chceli dosiahnuť hustejšiu omáčku, môžete pridať aj za hrsť nastrúhanej mozzarelly a nechať omáčku prevrieť.
  10. Na uvarené cestoviny navrstvíme kuracie kúsky a jedlo napokon polejeme bryndzovou omáčkou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal627 KCal
Sacharidy42 g
Vláknina25 g
Bielkoviny61 g
Tuky12 g

Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie

Vysoký obsah vlákninyObedy a večereBez lepkuBez orechovKuracie mäso
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu