Chutný a zdravý obed alebo večera - hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou. Suroviny v tomto recepte sa chuťovo skvelo dopĺňajú a rovnako tak sú dobre vyvážené aj nutričné hodnoty v jedle. Špargľa aj hrach dodávajú tomuto fit jedlu tú správnu dávku vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov a okrem toho, že skvelo chutia i dobre zasýtia.
Pripravte si tento chutný, farebný a zdravý obed či večeru. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť naozaj stojí za to. Správne dokorenené hovädzie mäso s paradajkovým pretlakom ideálne dopĺňa chuť hrachovej kaše. Tomuto jedlu naozaj nič nechýba - jedine ak chrumkavá, zelená a na chute bohatá, pečená špargľa :)
Hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou neobsahuje mlieko, vajcia, orechy ani lepok a navyše je bohaté na vlákninu. Podávať ho tak môžete aj rôznym alergikom. So svojím vysokým obsahom bielkovín a priaznivými nutričnými hodnotami je vhodné pre akéhokoľvek priaznivca zdravej výživy. Ak vám dochádzajú nápady na zdravé obedy či večere s mäsom, toto jedlo vyskúšajte, určite neoľutujete.
Hrach opláchneme, dáme do hrnca a zalejeme dvojnásobným množstvom vody.
Zľahka ho osolíme, prikryjeme a varíme 40-60 minút, kým úplne nezmäkne a nevytvorí sa z neho kaša. Z času na čas treba hrach premiešať aby sa nepripálil.
V druhom hrnci si na lyžičke oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky, zamiešame a primiešame k nemu paradajkový pretlak, 100ml vody, sójovú omáčku, soľ, cesnakové korenie, mletú papriku a štipku mletého čierneho korenia.
Mäso za občasného miešania prikryté dusíme 30-40 minút domäkka. Ak treba, prilejeme k nemu viac vody.
Kým sa kaša a mäso varia, upečieme si špargľu. Tú umyjeme a vložíme do zapekacej misy.
Špargľu zľahka osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pečieme 15 minút na 180 stupňoch.