Opäť neviete, čo pripraviť na obed? Potešte svoje chuťové poháriky týmto aromatickým receptom na šťavnaté grilované morčacie prsia v citrónovej marináde. Sú tak jednoduché na prípravu a tak chutné, že si ich určite budete chcieť pripraviť znova.
Neskutočná citrónová marináda nielenže nádherne rozvonia váš príbytok, no taktiež poteší chuťové poháriky. Základom marinády je citrón, sójová omáčka a olivový olej - použila som Classic olivový olej od značky Borges, ktorý sa hodí práve na prípravu takýchto grilovaných receptov. Nájdete v ňom zmes vysoko kvalitného rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja. Jedlu tak dodá jemnú vôňu a zvýrazní ich prirodzenú chuť.
Pre najlepšiu výslednú chuť odporúčam spomenúť si na prípravu tohto receptu ešte deň vopred - mäso tak môžete namočiť do marinády a nechať ho v nej postáť cez noc. Vďaka tomu bude recept nielenže rýchlejšie pripravený, no takisto mäsko krásne nasiakne chuťami z marinády a bude ešte viac šťavnaté. Nič sa ale nestane, ak mäso v marináde postojí len 5 minút, chutné bude aj v tomto prípade.
Grilované morčacie prsia v citrónovej omáčke odporúčam podávať spolu s batatmi, obľúbeným šalátom a môžete si k nim na tanier prihodiť aj kôpku horčice, ktorá sa k nim chuťovo krásne hodí. Prajem vám dobrú chuť :)
V miske si zmiešame olivový olej so sójovou omáčkou, korením, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a citrónovou šťavou a kôrou. Morčacie prsia obalíme v marináde a necháme ich aspoň 5 minút marinovať. Ak mäso marinujete cez noc, osoľte ho až tesne pred grilovaním, aby nepustilo šťavu.
Na rozpálenú grilovaciu panvicu poukladáme plátky mäsa aj s marinádou a grilujeme ich z oboch strán približne po 4 minúty, v závislosti od ich hrúbky. Negrilujte však príliš dlho, aby sa mäso nevysušilo.
Hneď po ugrilovaní môžeme mäso prikryť misou, aby ostalo čo najviac šťavnaté.