Jendoduchá fitness bábovka s banánom a arašidovým maslom pripravená z ovsených vločiek. Vďaka vysokému obsahu bielkovín poteší nejedného fitness priaznivca. A jej chuť je výborná!
Táto fitness banánová bábovka je bohatá na bielkoviny, ktorých tu nájdete až 11 g na 1 kúsok. Bábovka je naviac bez vajec, dopriať si ju tak môžu aj alergici na vajíčka.
Pre najlepší výsledok určite použite zrelé banány. Sú nielen mäkšie ale aj sladšie, vďaka čomu postačí použiť menej sladidla.
Ovsené vločky si môžete buď pomlieť alebo rozmixovať v mixéri najemno. Ovsenú múku však neodporúčam, je totiž oproti týmto variantám ešte jemnejšia, a bábovka tak nebude mať tú správnu štruktúru.
Na poliatie som použila glazúru z mandľovo-kokosového masla s bielou čokoládou (kúpite tu) , ktorá celej bábovke dodáva finálny šmrnc. Môžete ju ale pokojne vynechať, prípadne nahradiť inou polevou. Suroviny na polevu nie sú zahrnuté v nutričných hodnotách.
Táto bábovka je poriadne sýta. Určite z nej tak nezjete toľko kúskov, ako by tomu bolo pri klasickej bábovke.
Odporúčam použiť silikónovú formu, no ak použijete klasickú, nezabudnite ju predom poriadne naolejovať a vysypať nejakou múkou.
Ak teda máte doma zásobu banánov, ovsených vločiek, proteínu a arašidového masla, poďte ju určite vyskúšať. Či už ako fit raňajky, dezert alebo ako chutný a výživný snack pred/po tréningu.
20 g proteínového prášku (vanilka alebo bez príchute) (odporúčam tento)
Postup
V miske si roztlačíme banány pomocou vidličky na pyré.
Pridáme k nim všetky mokré suroviny a dobre zamiešame.
Následne pridáme aj zvyšné, sypké suroviny a cesto opäť dobre zamiešame.
Vzniknuté husté cesto vylejeme ideálne do silikónovej bábovkovej formy a bábovku pečieme 45-55 minút pri 160 stupňoch. Od polovice pečenia ju odporúčam prikryť zvrchu alobalom, aby sa jej vrch nepripiekol.
Po dopečení ju necháme poriadne vychladnúť, až potom ju opatrne vyklopíme z formy.
Polevu si môžeme pripraviť zmiešaním mandľovo-kokosového (prípadne iného orechového) masla s proteínom dohromady.
Pridáme mlieko podľa potreby tak, aby nám vznikla poleva ideálnej konzistencie (nie však príliš tekutá). Tú následne vylejeme na upečenú a vychladenú bábovku.