Fit višňovo-čokoládová nepečená torta (bez múky a cukru)
Táto vynikajúca fit višňovo-čokoládová nepečená torta bez múky a cukru vás opantá svojou lahodnou chuťou aj svojím neodolateľným vzhľadom. Je krémová no svieža, sladká aj kyslastá, rozplýva sa priam na jazyku. V tomto recepte sa skĺbilo dokonalé spojenie chutí aj farieb. Musíte ho skúsiť! :)
Táto nepečená čokoládová torta s višňami obsahuje 15 g bielkovín na 1 kúsok. V prípade, že by ste chceli znížiť obsah sacharidov v recepte, namiesto xylitolu môžete použiť napríklad flavdrops (odporúčam tieto) či stéviové kvapky.
Na plnku najradšej používam mrazené ovocie, pretože je po rozmrazení mäkšie a pracuje sa s ním tak ľahšie ako s čerstvým ovocím. Ak však chcete použiť čerstvé višne alebo čerešne, môžete ich chvíľu povariť v malom objeme vody, aby poriadne zmäkli.
Ak v čokoládovej vrstve nepoužijete proteín, môžete pridať až 20 g želatíny namiesto 10 g, aby plnka lepšie zatuhla. Prípadne, ak nie ste na striktnej diéte, môžete želatínu nahradiť roztopenou horkou čokoládou - tá sa tiež postará o to, aby náplň zatuhla. Na dané množstvo surovín použite približne 70 g horkej čokolády. Na polevu si môžete roztopiť čokoládu spolu s kokosovým olejom v mikrovlnnej rúre alebo vodnom kúpeli (v takom prípade bude poleva tuhšia), prípadne si roztopenú čokoládu rozmiešajte so stuhnutou časťou kokosového mlieka z plechovky (vtedy sa bude menej lámať).
Tortu si môžete pripraviť s višňami alebo čerešňami, ja som si v tejto kombinácii obľúbila práve višne, ktoré dezertu dodajú sviežu, kyslejšiu chuť. Recept je jednoduchý, aj keď trochu pracnejší kvôli príprave viacerých vrstiev. Určite sa však oplatí vyskúšať ho a verím, že bude mať úspech aj u vás doma. Nech vám chutí :)
Ingrediencie
- Na korpus:
- 170 g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 50 g arašidového masla (alebo iného orechového masla) (odporúčam toto)
- 80 g datlí (odporúčam tieto)
- 20 ml vody
- Na višňovú vrstvu:
- 350 g višní alebo čerešní (ideálne rozmrazené)
- 50 g xylitolu (prípadne iného sladidla) (odporúčam tento)
- 50 ml horúcej vody
- 20 g 100% želatíny
- Na čokoládovú vrstvu:
- 500 g tvarohu (nízkotučný, roztierateľný)
- 80 g čokoládového proteínu (môžete vynechať) (odporúčam tento)
- 40 g kakaa (odporúčam toto)
- 60 g xylitolu (prípadne iného sladidla)
- 10 g 100% želatíny
- 20 ml horúcej vody
- Na polevu:
- 1 ČL kokosového oleja alebo 100 ml kokosového mlieka z plechovky (iba stuhnutú časť) (odporúčam toto)
- 60 g horkej čokolády (odporúčam túto)
Postup
- Datle namočíme do horúcej vody na 20 minút a potom ich scedíme.
- Všetky suroviny na korpus vrátane datlí a vody spolu rozmixujeme v sekáčiku na jednotnú lepkavejšiu zmes. V prípade potreby môžeme pridať o čosi viac vody.
- Cesto vtlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom okolo 18 cm) a zarovnáme ho rukami alebo lyžicou.
- Višne so xylitolom spolu rozmixujeme najemno.
- V 50 ml horúcej (takmer vriacej) vody si rozpustíme želatínu.
- Za stáleho miešania rozpustenú želatínu vmiešame do višňovej zmesi.
- Polovicu višňovej zmesi nalejeme na pripravený korpus.
- Tortu odložíme do chladničky.
- Zatiaľ si v miske rozmiešame tvaroh s proteínom, kakaom a xylitolom.
- Želatínu si opäť rozmiešame v horúcej vode a vmiešame ju do pripraveného krému.
- Čokoládový krém opatrne vylejeme na sčasti zatuhnutú višňovú vrstvu a koláč odložíme do chladničky.
- Keď čokoládová vrstva zvrchu zatuhne, polejeme ju zvyšnou višňovou vrstvou a znova dáme do chladničky.
- Napokon si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke roztopíme horkú čokoládu spolu so zatuhnutou časťou kokosového mlieka.
- Čokoládu vylejeme na vrch koláča, môžeme ju aj posypať strúhaným kokosom.
- Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň cez noc.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 12 krajcov |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 237 KCal | |
Sacharidy | 32 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 15 g | |
Tuky | 7 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruProteínový prášokArašidové masloFitness dezerty s proteínomZdravé dezerty bez cukruDezerty s arašidovým maslomRecepty s arašidovým maslom bez cukruRecepty s arašidovým maslom a proteínomFitness ovsené recepty s vysokým obsahom bielkovínOvsené recepty s proteínomJa som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.