Fit Recepty
Sleduj ma
Fit strúhaný jablkovo-tvarohový koláč

Fit strúhaný jablkovo-tvarohový koláč

Jednoduchý fit špaldový strúhaný koláč s jablkovo-tvarohovou náplňou. Takmer ako od babičky, ibaže s nižším obsahom kcal, cukru a tuku.

Zdravé jablkové koláče patria najmä na jeseň medzi moje najobľúbenejšie, a tento zdravý strúhaný jablkový koláč s tvarohom medzi nimi nesmie chýbať. A teraz poďme na jeho výhody. Je jednoduchý na prípravu, bohatý na bielkoviny, vlákninu a ako som už spomenula, oproti klasickému strúhanému koláču obsahuje menej tuku, cukru a celkových kalórií. Na osladenie koláča môžete použiť xylitol, vďaka čomu si ho pripravíte úplne bez cukru. Do jablkovej náplne určite pridajte aj škoricu, ktorá sa postará o jeho neodolateľnú vôňu, už počas pečenia.

Jemná tvarohovo-jablková náplň s chrumkavou posýpkou vás svojou chuťou úplne dostane. Koláč je perfektný len tak samostatne, ale aj ku káve či čaju, na nedeľňajšie poobedie.

Fit strúhaný jablkovo-tvarohový koláč patrí medzi našich obľúbencov, vyskúšajte ho tiež.

Tip: Koláč môžete pred pečením posypať ešte drvenými vlašskými orechmi, pre extra chrumkavosť.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ako prvé si v mise rukou zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady. Podľa potreby pridávame vodu tak, aby bolo cesto pevné, avšak aby sa nedrobilo.
  2. Hotové cesto zakryjeme a následne ho odložíme na niekoľko minút do mrazničky.
  3. Jablká nastrúhame na jemno a necháme ich medzičasom postáť, aby pustili čo najviac vody.
  4. V miske si vymiešame bielka na penu a primiešame k nim zvyšné suroviny na tvarohovú náplň.
  5. Cesto vyberieme z mrazničky a nahrubo ho nastrúhame na strúhadle.
  6. Polovicu nastrúhaného cesta rozložíme na spodok formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20x20 cm).
  7. Na spodné cesto vylejeme tvarohovú náplň.
  8. Nastrúhané jablká čo najviac vyšťavíme a následne ich zmiešame s medom, škoricou a pudingovým práškom.
  9. Jablká navrstvíme na tvarohovú náplň.
  10. Koláč posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a pečieme ho približne 35-40 minút pri 180 stupňoch.
  11. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a odporúčam ho nakrájať a podávať až po tom, čo postojí niekoľko hodín v chladničke.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť9 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal248 KCal
Sacharidy38 g
Vláknina5 g
Bielkoviny11 g
Tuky7 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu