Vyskúšajte tieto jemnučké, fit moravské koláče, ktoré si pripravíte jednoducho a bez kysnutia. Oproti klasickému receptu na moravské koláče obsahujú oveľa menej kalórií, tuku a na druhej strane viac bielkovín a vlákniny. Naplniť si ich môžete napríklad tvarohovou, makovou či orechovou náplňou - všetky tri sú výborné a odporúčam vyskúšať ich všetky.
Ak obľubujete sladké pečivo, tieto moravské koláče budú u vás doma hviezdiť. Sú jednoduché na prípravu a máte ich hotové už do hodinky - keďže nepotrebujú kysnúť, šetríte čas i žalúdok :)
Tieto fit moravské koláče sú perfektnými raňajkami najmä počas víkendu. Sú skrátka chuťovo výborné a keďže neobsahujú rafinovaný cukor, bielu múku ani kvások a sú dosť diétne, môžete si ich dopriať pokojne aj viac. Ráno, na desiatu, ku káve alebo čaju, či na olovrant. Chutiť budú milovníkom sladkých jedál aj na obed. Veď spolu s náplňou vytvára takýto jeden moravský koláč dosť sýte jedlo. Stále však ostáva fit.
Najskôr si spolu v miske zmiešame sypké suroviny, následne k nim primiešame aj ostatné a vypracujeme z nich husté cesto.
Z cesta vytvarujeme pomocou lyžice menšie koláče, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Do stredu koláčov urobíme pomocou lyžice priehlbinu, do ktorej uložíme zvolenú náplň.
Tvarohovú náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín dohromady. Orechovú a makovú náplň pripravíme tak, že všetky suroviny spolu uvaríme v hrnci do zhustnutia.
Koláče pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch do zlatista.