Kto by nepoznal chrumkavé, lahodné marokánky? Hodia sa ako na vianočný stôl, tak i ako dobrota ku káve či čaju. Pripravte si tento sladký a chutný zákusok doma, bez rafinovaného cukru a bielej múky. Tieto fit marokánky obsahujú len kvalitné suroviny, a tak vás nemusí mrzieť, ak od nich nebudete vedieť odtrhnúť ruky. Sú skutočne skvelé!
Pripravte si domáce marokánky v tomto zdravom a nutrične hodnotnom variante, určite vás nesklamú. Príprava nie je vôbec zložitá a aj s pečením zaberie menej ako 40 minút. Pri takmer všetkých ingredienciách máte možnosť voľby. Môžete si zvoliť celozrnnú múku podľa vašich preferencií, mlieko (kravské i rastlinné budú chutiť dobre), sušené ovocie (môžete prihodiť prakticky akékoľvek, podľa vašej chuti) aj orechy (či už vlašské orechy, mandle či pekanové).
Doprajte si tieto chutné keksíky kedykoľvek na nich dostanete chuť. Poliate roztopenou čokoládou sú skutočne neodolateľné.
Následne do mlieka vmiešame múku, ovsené vločky a nakoniec aj všetky ostatné suroviny (okrem čokolády) a cesto necháme postáť zhruba 5 minút. Malo by nám vzniknúť hustejšie cesto.
Cesto dávkujeme pomocou lyžice na plech vystlatý papierom na pečenie do tvaru placiek. Z uvedeného množstva by nám malo výjsť 20ks.
Marokánky pečieme 15 minút pri 160 stupňoch a následne ešte dopekáme 10 minút pri 200 stupňoch.
Po dopečení ich necháme vychladnúť, marokánky krásne zatuhnú.
Po stuhnutí môžeme marokánky poliať roztopenou čokoládou a nechať ich opäť stuhnúť.