Kto by nemiloval lahodné kokosové ježe (lamingtonky) - jemné cesto obalené v roztopenej čokoláde a posypané kokosom. Ak ste aj vy fanúšikom kokosových ježkov, v tejto zdravej a fit verzii ich jednoducho musíte vyskúšať! Sú bez múky, sladené medom a chutia takmer ako originál.
Základ na fit kokosové ježe tvoria ovsené vločky, jogurt a med. Ak použijete bezlepkové vločky, budú tieto kokosové ježe vhodné aj pre celiatikov. Navyše sú bez vajec, vďaka čomu si túto dobrotu môžu dopriať aj alergici na vajcia. Upečené cesto sa následne nakrája na menšie kúsky a obalí najskôr v roztopenej horkej čokoláde a nakoniec v kokose. Príprava kokosových ježkov teda nie je žiadna veda a výsledná chuť veru stojí za to.
Tip: Ak nechcete obaľovať alebo potierať každú kocku samostatne, môžete po dopečení celý korpus potrieť čokoládou a posypať ho kokosom, nechať stuhnúť a následne koláč nakrájať na kocky. Takýmto spôsobom môžete použiť o polovicu menej čokolády a ušetriť tak aj na kalóriách.
Ovsené vločky rozmixujeme na jemnú múku a následne ich v mise rozmiešame so zvyšnými surovinami na cesto.
Vzniknuté cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 25x25 cm).
Cesto pečieme 30 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
Upečené cesto necháme vychladnúť a následne ho opatrne nakrájame na 16 kúskov. Kúsky korpusu potierame čokoládou, ktorú sme si roztopili spolu s kokosovým olejom, necháme ich odkvapkať a následne ich obalíme v strúhanom kokose.
Kokosové ježe môžeme dať na hodinu do chladničky (kde poleva zatuhne) a následne ich skladovať pri izbovej teplote.