Čo zdravé si uvariť z brokolice a tuniaka? Pripravte si napríklad toto chutné fit brokolicové rizoto s tuniakom. Hotové je do pol hodinky a jeho chuť vynikajúca.
Rizoto je pre mňa jedno z tých “lenivých jedál”, po ktorých siahnem, ak sa mi práve nechce ísť na nákup surovín do obchodu, ani stáť dlho pri sporáku. Keďže mám tieto suroviny doma takmer vždy, tentokrát som ich skĺbila do receptu na chutné a jednoduché rizoto. Opäť ide o recept s bohatým obsahom mikronutrientov aj bielkovín, pričom 1 porcia obsahuje menej ako 500 kcal.
Recept na toto rizoto s brokolicou je ako vyšitý aj pre začiatočníkov v kuchyni. Na jemné ozvláštnenie chutí rizota som pridala aj trochu sezamu, ktorý ale môžete vynechať. V rizote odporúčam použiť strúhanú mozzarellu, ktorá sa nádherne roztopí, a rizoto tak získa skutočne neodolateľnú, krémovú konzistenciu.
V rizote som použila kvalitného žltoplutvého tuniaka v skle od značky Sun&Sea, ktorý je význačný svojimi veľkými kusmi filiet. Hlavná lovná oblasť tohto tuniaka je stredovýchodný Atlantik. Mimochodom, vedeli ste, že ak na obale tuniakov nájdete označenie “dolphin safe”, znamená to, že sa tieto tuniaky lovia bez obkľúčenia a poranenia delfínov? Ja toto označenie rozhodne začnem brať do úvahy pri nákupe konzervovaných tuniakov.