Domáci proteínový puding - slaný karamel (z 5 surovín)
Zdieľaj recept s priateľmi:
Obľubujete proteínové pudingy z obchodu? Skúste si pripraviť vlastný! Tento jednoduchý domáci proteínový puding v príchuti slaný karamel si pripravíte iba z 5 surovín a nenájdete v ňom žiadne konzervanty ani zbytočné umelé prísady. Poďte ho skúsiť, jeho chuť si zamilujete!
Na rozdiel od kupovaných verzií si pri domácej príprave môžete sami kontrolovať zloženie a množstvo jednotlivých ingrediencií. To vám umožní vytvoriť puding presne podľa vašich preferencií a potrieb. Môžete si vybrať kvalitný proteínový prášok s príchuťou vanilková zmrzlina (odporúčam tento) alebo slaný karamel, prípadne si ho pripraviť úplne podľa vlastnej fantázie. Navyše, domáci puding je čerstvý a neobsahuje pridaný cukor ani konzervanty.
Proteínový puding je skvelým zdrojom bielkovín, ktoré sú nevyhnutné pre rast a obnovu svalovej hmoty. Bielkoviny tiež podporujú pocit sýtosti, čo môže byť užitočné pri chudnutí alebo udržaní zdravej hmotnosti. Ďalšou výhodou proteínového pudingu je jeho všestrannosť. Môžete ho servírovať ako zdravé desiate, olovrant, dezert alebo dokonca ako raňajky. Je vhodný pre športovcov, ľudí s aktívnym životným štýlom, ale aj pre tých, ktorí si jednoducho chcú dopriať chutný a výživný dezert.
Domáci proteínový puding s príchuťou slaný karamel je nielen chutný, ale aj výživný dezert, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo sladké. Vďaka svojej jednoduchosti a možnostiam variácií si ho zamilujete nielen vy, ale aj vaši blízki. Tak neváhajte a vyskúšajte tento recept ešte dnes, je jednoducho mňam! :)
30 g proteínu (napríklad v príchuti vanilková zmrzlina od @fitrecepty) (odporúčam tento)
1 PL kukuričného škrobu
Postup
Datle bez kôstok namočíme do horúcej vody aspoň na 10 minút.
Do stolného mixéra dáme mlieko, proteín, škrob, zmäknuté datle a arašidové maslo.
Zmes spolu rozmixujeme čo najviac dohladka.
Potom ju presunieme do hrnca, kde ju na miernom plameni za častého miešania necháme prevrieť a zhustnúť. Ak je potrebné upraviť konzistenciu, môžeme pridať buď viac mlieka alebo škrobu.
Hotový puding ochutnáme a v prípade záujmu pridáme aj štipku soli.
Potom ho premiestnime do 2 pohárov a môžeme ho podávať ešte teplý, alebo vychladený z chladničky.