Táto dokonalá makovo-citrónová ovsená kaša, ktorá v sebe ukrýva chute maku a citrónu je perfektná či už s ovsenými, pohánkovými vločkami, pšenom, kuskusom, kukuričnou krupicou alebo bulgurom. Kaša je bohatá na vitamíny, minerály, vlákninu aj bielkoviny. Určite odporúčam vyskúšať ju všetkým mako-holikom! ;)
Okrem toho že je bezlepková (v závislosti od toho, či sa teda rozhodnete použiť- pohánkové/ovsené vločky, kukuričnú krupicu) a neobsahuje vajcia, viete si ju pripraviť aj s rastlinným mliekom (napríklad s kokosovým, mandľovým či ovseným), vďaka čomu bude vhodná i pre ľudí s intoleranciou na laktózu. Oslaďte ju datlovým sirupom namiesto medu a máte na stole vegánsku verziu. Možnosti prípravy tejto fantastickej a zdravej kaše sú skutočne nekonečné a každá jedna chutí výborne.
Citrónová šťava a kôra sa perfektne hodia k maku a dodajú ovsenej kaši úžasnú, osviežujúcu chuť - určite teda citrón nevynechajte. Najlepšia je ešte teplá. Podávať ju môžete posypanú rôznym sušeným ovocím, citrónovou kôrou, drvenými orieškami, kokosom či kakaovými bôbmi. Je výborná na raňajky, perfektne vás naštartuje do nového dňa. Vychutnať si ju však môžete kedykoľvek, pripravenú ju máte raz-dva.
V malom hrnci si zmiešame vločky s mliekom, makom, hrozienkami a spolu ich varíme na miernom plameni do zhustnutia kaše. V prípade potreby dolejeme viac mlieka.
Nakoniec do kaše vmiešame aj datľový sirup, citrónovú šťavu a kôru a kašu podávame najlepšie teplú.