Chrumkavé krevety s brokolicou z teplovzdušnej fritézy
Zdieľaj recept s priateľmi:
Rýchla večera s krevetami? Poďte skúsiť recept na tieto chrumkavé krevety s brokolicou z teplovzdušnej fritézy, ktoré si pripravíte raz-dva a potrebujete k nim minimum surovín. Naviac je jedlo plné bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy a minimum tuku.
Vďaka tomu, že krevety a brokolicu postriekame olivovým olejom, budú po dopečení krásne chrumkavé, mňam! Stačí použiť naozaj iba kvapku olivového oleja Borges Extra Virgin, odporúčam ho použiť v rozprašovači, aby sme použili minimum oleja, no zároveň ho rovnomerne rozdistribuovali.
Toto jedlo si môžete vždy dokoreniť podľa chuti, hodia sa naň rôzne zmesi korenín, či si už chcete krevety s brokolicou pripraviť na exotický, stredomorský alebo iný spôsob. Podávať ho môžete samostatne, prípadne odporúčam aj s dochrumkava zapečeným pečivom, či pečenými batatmi, mňam!
Tip: Pri pečení v rúre odporúčam piecť o pár minút dlhšie, pri rovnakej teplote, pri funkcii teplovzdušnej rúry.
Ingrediencie
500 g (1 hlava) brokolice
300 g rozmrazených kreviet
1 ČL olivového oleja Borges Extra Virgin (v rozprašovači) (odporúčam tento)
štipka soli
štipka čerstvo namletého čierneho korenia
štipka karí korenia
štipka čili
Postup
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.
Brokolicu a krevety rozložíme do teplovzdušnej fritézy.
Zľahka ich okoreníme, osolíme a postriekame olivovým olejom.
Brokolicu s krevetami pečieme 15 minút pri 175 stupňoch. Nie je potrebné ich v strede pečenia prehrabnúť.