Na jeseň sú vďačné jedlá z jabĺk, kedy je ich sezóna a môžete si z nich pripraviť jedlá plné vitamínov, ktoré sú zdravé a rýchle na prípravu. Tieto celozrnné jablkové knedličky obsahujú minimum surovín, preto si ich uvaríte jednoducho a rýchlo.
Jablko zásobí telo energiou a dobre vás zasýti. Jeho účinky a obsah vitamínov blahodarne pôsobia na ľudský organizmus a účinne si poradí aj s rôznymi zdravotnými ťažkosťami. Celozrnné jablkové knedličky navyše nezaťažia vašu štíhlu líniu, pretože jablko je ľahko stráviteľné, plné vlákniny, podporuje trávenie, vyčistí organizmus a účinkuje v prospech chudnutia. Spolu s celozrnnou múkou vytvoria jablká chutné, sladké hlavné jedlo plné vlákniny.
Lahodná - pokojné jesenné večery navodzujúca - vôňa škorice v kombinácii s jablkom dotvára skvelú chuť knedličiek. Navyše aj škorica podporuje trávenie, pretože zrýchli váš metabolizmus, už malé množstvo zaženie chuť na sladké a udrží vaše telo fit. Jablko a škorica sú napríklad výbornou dvojicou podporujúcou detox.
Vyskúšajte tento skutočne rýchly a jednoduchý recept na zdravé a fit celozrnné jablkové knedličky, ktoré obohatia vaše telo aj chuťové poháriky o parádny zážitok. Podávať ich môžete napríklad posypané mletými orechmi či tvarohom.
Jablká nastrúhame na strúhadle, zmiešame s múkou a škoricou a necháme odležať v chladničke zhruba hodinu.
Potom z hmoty tvarujeme guľky zhruba o veľkosti golfovej loptičky, obalíme v troche celozrnnej múky a varíme vo vriacej, osolenej vode, dokým nevyplávajú na povrch.