Tortilla sa stala populárnou i u nás možno aj vďaka tomu, že si ju každý môže pripraviť úplne podľa seba a svojich chutí. Napríklad aj takú celozrnnú tortillu s tuniakovou náplňou a avokádovou omáčkou. Toto, na bielkoviny bohaté jedlo, sa skvelo hodí ako zdravý a ľahký obed, ale tiež ako rýchla dobrota na raňajky či večeru. Hotové je za pár minút a na jeho prípravu vám netreba prakticky žiadne kulinárske schopnosti.
Celozrnnú tortillu viete kúpiť v každom väčšom obchode alebo si ju vyrobiť doma. Zvyšné suroviny iba premiešate a naplníte nimi všetky celozrnné placky. Suroviny v náplni môžete samozrejme meniť podľa vašich preferencií a chuti - môžete napríklad pridať kukuricu, fazuľu či čerstvú papriku. Akékoľvek ingrediencie zvolíte, výsledné jedlo bude stále farebné a plné rôznych chutí, ktoré si všetci zamilujú. Tento recept je pritom tak jednoduchý, že sa vám najbližšie dni ani nebude chcieť pripravovať čokoľvek iné.
Plnené celozrnné tortilly môžete podávať samostatne, alebo s vašim obľúbeným dipom či omáčkou. Opečená cuketa vyzerá a chutí skvelo aj v spojení s týmto receptom. Vyskúšajte ju ako prílohu k tortillám a uvidíte, že sa budete oblizovať. Dobre sa jedia doma za kuchynským stolom, no môžete si ich tiež pekne zabaliť do alobalu, či zrolovať do dózičky a vziať ich so sebou do práce alebo na cesty.
Ingrediencie
2 celozrnné tortilly
300g tuniaka v olivovom oleji (alebo vo vlastnej šťave) (odporúčam tento)
4 PL bieleho jogurtu
avokádo
paradajka
hrsť šalátu
1 stonka jarnej cibuľky
oregano
morská soľ
1 cuketa
Postup
Tortilly si zohrejeme na panvici z oboch strán (zhruba 1 minútu z každej strany).
Cibuľku si nakrájame nadrobno a zmiešame ju s tuniakom (zbaveným nálevu).
V mixéri si rozmixujeme avokádo s jogurtom a morskou soľou (podľa chuti).
Tortilly naplníme šalátom, nadrobno nakrájanou paradajkou, tuniakom s cibuľkou a avokádovou zmesou.
Posypeme oreganom a podávame spolu s cuketou, ktorú sme si opiekli na panvici do zlatista.