Miluješ mak? Tak určite neváhaj a vyskúšaj tento jednoduchý recept na šťavnatý bulgur v spojení so slivkami, jablkami a poriadnou dávkou maku. Podávať ho môžete ako hlavné jedlo, desiatu alebo na raňajky. Predstavujem vám ďalší zdravý, časovo nenáročný recept plný vitamínov, minerálov a v tomto prípade aj vlákniny - bulgur s makom, slivkami a jablkami.
Receptov s makom nie je nikdy dosť. Mak je bohatý na vitamíny, minerály, vlákninu a omega 3. Obsahuje najmä množstvo vitamínov skupiny B a pomáha chrániť pred srdcovými i tráviacimi ťažkosťami. Aj keď má mak sladkastú chuť, perfektne sa hodí aj do slaných jedál, príkladom čoho je aj Makový coleslaw šalát . V tomto fit recepte však využijeme jeho chuť a zvýrazníme ju jablkami a sušenými slivkami. Verte mi, táto kombinácia s makom je neodolateľná.
Hotový bulgur s makom môžete podávať ešte teplý, ale výborný je aj po odležaní v chladničke. Môžete ho podávať aj zmiešaný s jogurtom či tvarohom - bude ešte krémovejší a jemnejší. Vychutnajte si tento zdravý bulgur s ovocím a makom na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa. Dostatočne vás zasýti aj na obed či večeru.