Ázijské cestoviny s kuracím mäsom, sezamom a uhorkami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Ak milujete cestoviny na ázijský spôsob, tieto sezamové rezance s kuracím mäsom a uhorkami si isto zamilujete. Dochutíme ich delikátnou exotickou omáčkou, ktorá jedlu dodá božskú chuť! V tomto recepte sa spája jednoduchosť, zdravé suroviny a úžasná chuť. Pripravíte si ho iba do 20 minút. Skúste ho ako obed do krabičky.
Ázijské cestoviny s kuracím mäsom, sezamom a uhorkami obsahujú až 56 g bielkovín na porciu a predstavujú nutrične bohatý a výdatný obed, nakoľko vás poriadne zasýtia. Recept si hravo pripraví aj každý začiatočník v kuchyni, s výborným výsledkom.
V recepte môžete použiť napríklad ryžové, pohánkové alebo celozrnné rezance. Najradšej mám v tejto kombinácii Soba rezance z pohánkovej múky, vďaka ktorým si naviac recept pripravíte bez lepku. Do omáčky môžete použiť tahini (pastu zo sezamových semienok), alebo klasické arašidové maslo. Obe jedlu dodajú bohatú chuť a poskytnú mu dávku zdravých tukov.
Z receptu vyjdú 4 porcie, takže si viete jednoducho za 20 minút pripraviť jedlo do krabičky na 4 dni, prípadne na 2 dni ak varíte aj pre partnera. Dobrú chuť :)
Ingrediencie
600 g kuracích pŕs
400 g pohánkových, ryžových alebo celozrnných rezancov/cestovín