Fit Recepty
Sleduj ma
Ázijské cestoviny s kuracím mäsom, sezamom a uhorkami

Ázijské cestoviny s kuracím mäsom, sezamom a uhorkami

Ak milujete cestoviny na ázijský spôsob, tieto sezamové rezance s kuracím mäsom a uhorkami si isto zamilujete. Dochutíme ich delikátnou exotickou omáčkou, ktorá jedlu dodá božskú chuť! V tomto recepte sa spája jednoduchosť, zdravé suroviny a úžasná chuť. Pripravíte si ho iba do 20 minút. Skúste ho ako obed do krabičky.

Ázijské cestoviny s kuracím mäsom, sezamom a uhorkami obsahujú až 56 g bielkovín na porciu a predstavujú nutrične bohatý a výdatný obed, nakoľko vás poriadne zasýtia. Recept si hravo pripraví aj každý začiatočník v kuchyni, s výborným výsledkom.

V recepte môžete použiť napríklad ryžové, pohánkové alebo celozrnné rezance. Najradšej mám v tejto kombinácii Soba rezance z pohánkovej múky, vďaka ktorým si naviac recept pripravíte bez lepku. Do omáčky môžete použiť tahini (pastu zo sezamových semienok), alebo klasické arašidové maslo. Obe jedlu dodajú bohatú chuť a poskytnú mu dávku zdravých tukov.

Z receptu vyjdú 4 porcie, takže si viete jednoducho za 20 minút pripraviť jedlo do krabičky na 4 dni, prípadne na 2 dni ak varíte aj pre partnera. Dobrú chuť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs
  • 400 g pohánkových, ryžových alebo celozrnných rezancov/cestovín
  • 2 šalátové uhorky
  • 30 g sezamových semienok
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
  • Na omáčku:
  • 50 ml vody
  • 60 g tahini alebo arašidového masla (odporúčam túto tahini)
  • 3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1 PL ryžového octu
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1/4 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Rezance uvaríme vo vriacej, jemne osolenej vode do mäkka. Potom ich scedíme, no neoplachujeme.
  2. Medzitým si na grilovacej alebo klasickej panvici rozohrejeme lyžičku olivového oleja a orestujeme na ňom na malé kúsky nakrájané kuracie prsia.
  3. Keď sa mäso uzavrie z každej strany, osolíme ho, opepríme a za občasného miešania orestujeme do zlatista (približne 8 minút).
  4. V miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku dohromady.
  5. Hotovú omáčku zmiešame s uvarenými rezancami.
  6. Rezance podávame s orestovaným mäsom, posypané sezamovými semienkami a doplnené o nakrájanú uhorku.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal701 KCal
Sacharidy75 g
Vláknina2 g
Bielkoviny56 g
Tuky18 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu