Fit Recepty
Sleduj ma
Ananásový zákusok bez múky a cukru

Ananásový zákusok bez múky a cukru

Chutný ananásový zákusok bez múky a cukru, ktorý je vďaka sušenému ovociu a perníkovému koreniu vhodný tiež na vianočný stôl. Pripraviť si ho môžete úplne bez sladidla, keďže ananás a jablkové pyré sa o jeho príjemne sladkú chuť hravo postarajú, no kto má rád sladšie zákusky, odporúčam do cesta pridať aj 1-2 lyžice medu. Tento bezlepkový zákusok je nízkokalorický a pokojne si ho môžete dať nie len ako dezert ku kávičke, ale aj na raňajky.

Vyskúšajte tento vláčny koláčik s výraznou ananásovou chuťou. Namiesto klasickej múky je v ňom použitý varený cícer, ktorý spolu s kokosovou múkou dodá cestu dostatočne tuhú konzistenciu. Navyše ho obohacuje o celý rad minerálov, vitamínov a vlákninu.

Ananás obsahuje rad minerálnych látok ako je draslík, horčík, vápnik, fosfor, zinok a železo. Okrem toho kyselinu ferulovú a listovú, mangán, rastlinné steroly, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol a tým riziko vzniku srcovo-cievnych chorôb, rozpustnú vlákninu, ktorá podporuje správnu funkciu čriev, vitamín B12, E a vitamín C, ktorý podporuje imunitu. No najhodnotnejšou látkou, ktorá sa v ananáse nachádza, je protizápalový enzým bromelín. Ten znižuje zrážanlivosť krvi a pomáha rozpúšťať usadeniny v našom cievnom systéme, čím znižuje krvný tlak a zlepšuje prekrvenie organizmu. Bromelín zlepšuje trávenie a tiež urýchľuje spaľovanie tukov. Tak čo, prepadol vás po tomto chuť na ananás? :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V malom hrnci si na miernom plameni zohrejeme ananás s jablkovým pyré a necháme ich spolu prevrieť.
  2. Vychladnutú hmotu premiestnime do mixéra, pridáme uvarený cícer, vajcia, kokosovú múku a perníkové korenie a mixujeme, kým nám nevznikne hladké cesto.
  3. Následne do cesta primiešame sušené ovocie (hrozienka, brusnice, ananás, papáju..) a v prípade potreby aj 1-2 lyžice medu.
  4. Cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie a pečieme 60-70 minút na 180 stupňoch, kým nie je zákusok pevný.
  5. Pred krájaním ho necháme vychladnúť.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy80 minút
Výdatnosť12 kusov
Nutričné hodnoty / 1 kus
KCal97 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina3 g
Bielkoviny3 g
Tuky2 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu