Chutný ananásový zákusok bez múky a cukru, ktorý je vďaka sušenému ovociu a perníkovému koreniu vhodný tiež na vianočný stôl. Pripraviť si ho môžete úplne bez sladidla, keďže ananás a jablkové pyré sa o jeho príjemne sladkú chuť hravo postarajú, no kto má rád sladšie zákusky, odporúčam do cesta pridať aj 1-2 lyžice medu. Tento bezlepkový zákusok je nízkokalorický a pokojne si ho môžete dať nie len ako dezert ku kávičke, ale aj na raňajky.
Vyskúšajte tento vláčny koláčik s výraznou ananásovou chuťou. Namiesto klasickej múky je v ňom použitý varený cícer, ktorý spolu s kokosovou múkou dodá cestu dostatočne tuhú konzistenciu. Navyše ho obohacuje o celý rad minerálov, vitamínov a vlákninu.
Ananás obsahuje rad minerálnych látok ako je draslík, horčík, vápnik, fosfor, zinok a železo. Okrem toho kyselinu ferulovú a listovú, mangán, rastlinné steroly, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol a tým riziko vzniku srcovo-cievnych chorôb, rozpustnú vlákninu, ktorá podporuje správnu funkciu čriev, vitamín B12, E a vitamín C, ktorý podporuje imunitu. No najhodnotnejšou látkou, ktorá sa v ananáse nachádza, je protizápalový enzým bromelín. Ten znižuje zrážanlivosť krvi a pomáha rozpúšťať usadeniny v našom cievnom systéme, čím znižuje krvný tlak a zlepšuje prekrvenie organizmu. Bromelín zlepšuje trávenie a tiež urýchľuje spaľovanie tukov. Tak čo, prepadol vás po tomto chuť na ananás? :)