Ďalší recept na úžasnú, zdravú tortu bez múky - z ovsených vločiek a mandlí. Táto fit škoricová torta s medovo-ricottovou polevou si vás získa svojou výnimočnou chuťou a v neposlednom rade aj svojím zdravým zložením. Jej škoricový korpus sa skvelo dopĺňa s lahodnou medovou polevou z ricotty a gréckeho jogurtu, ktorá je bohatá na bielkoviny.
Zdravá škoricová torta sa perfektne hodí na akékoľvek sviatky a oslavy, no takisto aj na víkendové poobedie ku káve či čaju. Už na prvý pohľad vyzerá neodolateľne a musím uznať, že chutí ešte oveľa lepšie. Ja som si toto spojenie škorice, mandlí, ricotty a medu úplne zamilovala a verím, že po ochutnaní tejto torty si ho obľúbite tiež. Torta je navyše nutrične vyvážená a bohatá na vitamíny a minerály. V korpuse môžete trstinový alebo kokosový cukor nahradiť xylitolom, vďaka ktorému tiež v torte znížite obsah sacharidov a kalórií.
Tejto škoricovej torty sa nemusia báť ani začiatočníci v zdravej kuchyni, je totiž veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Určite si na nej pochutia aj všetci vaši blízki, bez ohľadu na to, či dbajú na zdravé stravovanie, alebo nie. Ak náhodou nie ste priaznivcom škorice, môžete ju vynechať a nahradiť kakaom alebo vanilkovým extraktom. A pokojne si z nej odkrojte aj na raňajky ;)